Mednarodno Erasmus+ srečanje na Finskem

Sobota, 13. 5. 2023:

Po dvanajsturni vožnji je slovenski Erasmus tim uspešno prispel v Kokkolo na mednarodno srečanje. Učenci so spoznali svoje gostiteljske družine, učitelji pa smo se sestali s kolegi, ki sodelujejo v projektu. Jutri nadaljujemo s spoznavanjem lokalnih znamenitosti in novih prijateljev.

Nedelja, 14. 5. 2023:

Včerajšnji večer smo preživeli v krogu svojih družin gostiteljic, s katerimi smo si med drugim ogledali tudi Evrovizijo. Skupaj smo navijali za Slovenijo in Finsko. Nedeljo smo posvetili spoznavanju finskih športov. Prvič smo se spoznali z igranjem golf-frizbija v gozdu, ki na Finskem velja za priljubljen šport. Skupno druženje smo končali s piknikom na obali, kjer smo poskusili finske prigrizke in znamenite klobase iz Kokkole. Bile so slastne.
Se že veselimo jutrišnjega dneva!

Ponedeljek, 15. maj 2023:
Danes smo obiskali šolo v Kokkoli. Učenci in učitelji so nas gostoljubno sprejeli, predstavili so nam šolo, obiskali smo vse učilnice, učenci pa so nam pripravili zelo pester program. Navdušeni smo nad prijaznostjo učencev in učiteljev ter sodobno opremljenostjo šole. Po kosilu smo imeli pouk, pri katerem smo vsi učenci aktivno sodelovali. Naše učiteljice so izvedle delovne sestanke z učitelji drugih držav. Popoldan smo se odpravili k svojim družinam gostiteljicam, ki nas že ves čas našega obiska zelo razvajajo. 

Torek, 16. maj 2023:
Danes smo odšli v šolo, kjer smo na otvoritveni prireditvi doživeli srčno dobrodošlico naših gostiteljev. Poslušali smo govor ravnateljice in slišali finsko verzijo himne našega projekta, ki nas je navdušila. Nato so učenci odšli na učne ure k svojim vrstnikom, učiteljice pa so vodile delavnice za sodelujoče učitelje.
Z orientacijskim pohodom po Kokkoli smo spoznali njihove znamenitosti.
Popoldne so gostiteljske družine organizirale bowling za vse gostujoče učence.
Pri večerji smo poskušali slastno finsko hrano in se veselili naslednjega dne.

Sreda, 17. maj 2023:

Sredino dopoldne smo učenci in učiteljice začeli s predavanjem o krožni ekonomiji in lokalni predelavi gospodinjskih odpadkov. Gostiteljem smo se lahko pohvalili s tretjim mestom na lestvici držav, ki so že pred nekaj leti dosegli odličen rezultat pri recikliranju le-teh .Učenci so se nato preizkusili v različnih športnih aktivnostih, med katerimi je bilo tudi metanje škornjev v daljavo, učiteljice pa so se udeležile sestanka z učitelji partnerskih šol, kjer so izvedle še preostale delavnice po načrtovanem programu. Popoldne so se vsi sodelujoči učenci, njihovi vrstniki in učitelji vseh partnerskih šol udeležili svečane podelitve certifikatov, nato pa je sledilo druženje ob glasbi in plesu. Dolg dan smo zadovoljni zaključili polni novih vtisov ter prijateljev.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja