Udeležili smo se mednarodnega srečanja v Italiji

Drugo mednarodno srečanje projekta Krožna ekonomija je potekalo v Coratu v Italiji.

V sklopu projekta smo v novembru odpotovali na srečanje v Italijo, v mesto Corato v pokrajini Apuglia, prav na peto italijanskega škornja.

V sklopu glavnih treh stebrov projekta: reduce, reuse, recycle (zmanjšaj, ponovno uporabi, recikliraj) smo obravnavali vsebino hrana.

Aktivnosti so bile razporejene na 5 dni, prvi dan je bil rezerviran za načrtovanje, zadnji pa za evalvacijo sestanka.

Ostale tri dni smo izvedli 6 ur sestankov in predavanj v sklopu dela pri projektu – predvsem praktičnih delavnic in izdelovanja elektronskega priročnika z naslovom Krožna ekonomija. Organizirali smo dan dejavnosti v obliki delavnic za učence vseh petih šol, ki sodelujejo pri projektu. Naslov delavnic je bil Reciklirana kuharija. Učenci vseh petih dežel so predstavili tradicionalne jedi, ki jih skuhajo iz preostankov različnih surovin. Najbolj so se zabavali ob spoznavanju, da so si nekatere jedi podobne, le drugače se imenujejo. Lahko pa se razlikujejo v osnovni sestavini: npr. namesto govejega mesa v golažu Finci uporabijo meso losa.

Za naj recepte so bili izglasovani:

Losov golaž

Poljske piroške

Nemški spätzli

Italijanski tiramisu

Slovenski šmorn

Začeli smo tudi z izdelavo poglavja Hrana v sklopu elektronskega priročnika Krožna ekonomija.

Po vseh novih spoznanjih o tem, kako lahko doprinesemo k ohranjanju okolja s pomočjo pravilne porabe hrane, smo postali pametnejši in tudi malo lačni.

Polona Petrica Ponikvar

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja